Головна Новини У Тернополі переселенці шиють військову амуніцію для армії

У Тернополі переселенці шиють військову амуніцію для армії

Близько 30 робочих місць для волонтерів створили в професійному училищі сфери послуг і туризму в Тернополі. Вони шиють військову амуніції для потреб тероборони та армії. Про це розповіла директорка навчального закладу Галина Грушко.

До справи щодня долучаються місцеві педагоги, випускники училища та люди, які переїхали до Тернополя з Києва, Харкова, Сум, Запоріжжя.

Людмила Репіленко викладає трудове навчання в одній з тернопільських шкіл. Вона шиє підсумки для набоїв, пише Суспільне.

“Ми не знали, що це таке, як його робити. В мене чоловік шість років був на фронті. Зараз тут, в теробороні. Він нам показав зразок, який з ним пройшов через роки війни. Це американський зразок. Ми спробували зробити розгортку, креслення і в нас все вийшло. В планах ми ще хочемо зробити сумочку медичну для кожного солдата, де можна буде позапихати бинти, джгути, різноманітні ліки”, – каже Репіленко.

Людмила Олейнікова приїхала до Тернополя з Київщини. Жінка каже, з собою привезла 15 рулонів тканини для потреб військових:

“Допомагаємо дівчатам всім. Зараз ми готуємо вкладки для сумочок, вирізаємо серединку, складаємо і дівчата потім їх зшивають. Ми приїхали з дітьми, діти приходять сюди допомагати у вільний час”.

Олена Наумова – харків’янка. Жінка розповідає, що до Тернополя разом з дітьми переїхали у той день, коли в рідному місті почались обстріли:

“Чоловікові сюди було потрібно по роботі і він нас привіз. Нас поселили в гуртожитку. Годують, а ми зі свого боку чим можемо, стараємося допомагати. Шити ми не вміємо, ми приходимо і що нам кажуть, те ми робимо”.

У закрійному цеху працює тернополянка Оксана Макух. Жінка каже, на пошиття військової амуніції за два тижні використали майже 10 рулонів тканини:

“Тканину нам привозять волонтери, військовослужбовці, приносять самі люди, які тут працюють, чи колишні працівники приносять нам тканину з дому, щоб ми мали з чого виконувати розкрій”.

Військову амуніцію шиють на замовлення військових та тероборони. Про це розповіла директорка тернопільського професійного училища сфери послуг і туризму Галина Грушко.

“Ми позшивали підсумки для набоїв. З першого дня війни їх пошили вже десь 400 штук. Чохли для касок, другий день їх шиємо, то готових вже більше 40 штук. Для бійців шиємо медичні сумки”, – каже Грушко.