Головна Новини У Тернополі перевіряють легальність продажу ялинок та піротехніки

У Тернополі перевіряють легальність продажу ялинок та піротехніки

ялинки

З наближенням Новорічних і Різдвяних свят працівники поліції посилили контроль за недопущенням самовільних вирубок та безконтрольного продажу хвойних дерев. Вони організовують профілактичні відпрацювання.

В обласному центрі, вже традиційно розпочалася торгівля хвоєю, адже багато мешканців міста віддають перевагу живим новорічним ялинкам.

Поліцейські та  екоінспектори перевіряють  локації, де  продають святкові деревця. Згідно законодавстві їх реалізація повинна проводитися лише за наявності електронного маркування.

Перевірити новорічне дерево можна за допомогою смартфона, просканувавши штрих-код, який має бути прикріплений до ялинки. Не всі продавці хвойних красунь на тернопільських ринках дотримуються чинного законодавства.

Перевірили працівники поліції і торговців незмінними атрибутом Нового Року – феєрверками та петардами. Загрозу становить уся  неліцензована продукція, тому охочим запустити новорічний салют не варто купувати неякісний дешевий товар. Також при неправильному зберіганні, необережному транспортуванні піротехніка може пошкодитися і стати небезпечною для використання.

Профілактичні заходи на Тернопільщині тривають. Порушників притягатимуть до відповідальності, а краян закликають не купувати новорічну атрибутику сумнівного походження.