Головна Новини У Тернополі пенсіонер викрав із камери зберігання 8 пиріжків

У Тернополі пенсіонер викрав із камери зберігання 8 пиріжків

пенсіонер

У лютому ц. р. по всіх тернопільських телеканалах демонстрували відео з камер спостереження, як чоловік забирає чужий пакет із камер зберігання і спокійно покидає гастроном. Злодія-ласуна шукали досить довго, проте поліція таки затримала його. І от нечистий на руку пенсіонер постав перед судом.

Чоловік визнав, що справді поцупив чуже. Діяв просто. Того дня він пішов за продуктами, та перш ніж зайти до торговельної зали, залишив свою торбу в камері зберігання. Повертаючись назад, спокусився на чуже – спробував своїм ключем відкрити іншу секцію. Як не дивно, ключ підійшов! Задоволений дядько швиденько дістав пакет із чужими речами і почимчикував геть, Номер 1

Уже вдома роздивився здобич – жіночий шарф і кофтину кинув до сміття, ліки залишив, а продукти – вісім пиріжків із повидлом і смородиною з’їв із чаєм. Загалом же дядько вкрав більш ніж на 475 грн. 10 коп.

Пенсіонер не просто скоїв крадіжку, а відкрив чужу скриньку, тобто вчинив злочин за ч.3 ст. 185 КК України, за який передбачено від 3-х до 6 років позбавлення волі.

Пів року потому чоловіка таки затримали правоохоронці. Побачивши відео, він визнав свою провину та попросив прокурора укласти угоду про визнання винуватості.

Суддя Тернопільського міськрайонного суду засудив липкорукого чолов’ягу до 3-х років позбавлення волі, але на підставі угоди звільнив із випробуванням, призначивши один рік іспитового строку. Тобто ще раз вкраде хоча б пачку сірників, щонайменше сяде за грати на 3 роки.

Утім напрошується запитання до адміністрації магазинів: це випадковість чи в інших торгових закладах також одним ключем можна відкрити сусідню камеру зберігання речей?

Олекса Чиж