Головна Новини У Тернополі оштрафували 10 порушників карантину

У Тернополі оштрафували 10 порушників карантину

За період з 8 по 10 квітня працівниками тернопільського відділу поліції Головного управління національної поліції в Тернопільській області зареєстровано 287 звернень громадян на лінію «102», 43 з яких – це повідомлення щодо порушення тернополянами правил карантину.

Серед цих звернень найбільша кількість повідомлень про скупчення людей (19), ще 11 – щодо відсутності засобів індивідуального захисту, 5 – про порушення карантинних заходів, 1 – про функціонування закладу, 1 – щодо здійснення торгівлі на вулиці, 2 – конфлікти та 4 – порушення встановлених обмежень чи заборон.

Хоч зусилля поліції спрямовані, насамперед, на профілактику та роз’яснювальну роботу, за протиправні дії передбачена адміністративна відповідальність.

Тож з 8 по 10 квітня у Тернополі складено 10 адміністративних протоколів за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, матеріали яких скеровані до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Тернопільські правохоронці закликають громадян відповідально ставитися до карантину та повідомляти про порушення карантинних заходів на спецлінію 102”.