Головна Новини У Тернополі офіційно відкрили МакДональдз

У Тернополі офіційно відкрили МакДональдз

Сьогодні, 8 листопада, у Тернополі відбулася довгоочікувана  подія – офіційне відкриття популярного закладу швидкого харчування МакДональдз.

Приїхало чимало високоповажних гостей. Зокрема, посол США в Україні Марі Йованович, гендиректор компанії МакДональдз в Україні Гжегож Хмелярський, а також очільник Тернопільщини Степан Барна та міський голова Сергій Надал.  Усі гості у своїх виступах наголошували, що відкриття МакДональдзу для Тернополя – це не лише можливість смачно поїсти, а й значні інвестиції у міський бюджет, а отже у інфраструктуру міста.

“Важливо! У нашому закладі ми створили 100 робочих місць, молодь отримує досвід роботи у міжнародній компанії. Також хочу наголосити про те, що щорічно майже мільйон гривень податків надходитиме у місцевий бюджет. Також це завжди інвестиція в економіку країни. Додам, що цьогоріч інвестиції у будівництво склали 46,5 мільйона гривень”, – зазначив пан Гжегож Хмелярський.

Марі Йованович, котра вже не вперше на Тернопільщині, зазначила, що дуже рада сьогоднішній  події, адже відкриття МакДональдзу у Тернополі – це ще один приклад міцності комерційних відносин між США та Україною. Пані посол додала, що американські компанії відзначають неабияких потенціал українського ринку.

“Гадаю, що як голова адміністрації, так і мер міста розуміють, що сьогодні ця подія є приємною не лише через те, що можемо посмакувати смачною їжею. Передусім мова йде про інвестиції, зростання економіки міста, бізнесу. Хочу наголосити, що МакДональдз одна із найуспішніших компаній в Америці. Впевнена, що перед тим, як відкрити у вашому місті заклад, вони провели ретельні економічні дослідження. І зрештою переконалися, що Тернопіль – це те місце, в яке можна і треба інвестувати кошти, де живуть сучасні доброзичливі люди”, – наголосила пані Йованович.

“Вкотре наголошую, що прихід у те чи інше місто цього всесвітньо відомого бренду – є своєрідною міткою чи “зеленою картою” для великого приватного іноземного інвестора, покращення ділового клімату для всієї області загалом. Окрім цього, це ще й розвиток туристичної інфраструктури. ну і звісно – створення робочих місць. Тільки подумати, тут молода людина зможе заробити в годину більше 50 гривень”, – зазначив Степан Барна.

Після привітального слова, усі запрошені гості мали змогу самостійно зробити замовлення у встановлених терміналах самообслуговування, а тоді разом посмакувати фірмовими стравами.

Автор фото Тарас Савчук