Головна Новини У Тернополі не розминулись депутат і громадські активісти

У Тернополі не розминулись депутат і громадські активісти

Вчора, 16 березня, близько 17 години відбулася бійка депутата Тернопільської міської ради Івана Сороколіта та трьох громадських активістів.

У поліції власне з’ясовують причину, чому виник конфлікт, який зі словесної перепалки переріс у бійку.

“Йшли троє молодих чоловіків по тротуару навпроти мене.
Випадково один одного зачепили плечем. Усі мої здібності дипломатичного спілкування та врегулювання ситуації зазнали невдачі. Після моїх слів “Хлопці, якщо випадково зачепив – вибачте!” у відповідь прозвучало “Ти ващє хто па жизні?” і кілька разів “наштовхувся обличчям на їхні кулаки”. Потім упав і ще кілька разів тілом та головою наштовхнувся на їхнє взуття” – повідомив депута у себе на сторінці Фейсбук.

Потерпілий набрав 102, на місце події виїхали працівники поліції, – розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Доки з’ясовували обставини, чоловіки почали погрожувати працівникові поліції і одному з них – офіцеру – нанесли тілесні ушкодження в голову – повідомляє 20 хвилин.

Трьох чоловіків доправили до міського відділу поліції і допитали. Наразі повезли на освідчення, аби визначити, чи перебували вони у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Наразі слідчі вирішують питання про внесення даної події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 – «Хуліганство», – повідомив Сергій Крета. Вирішується також питання і про внесення події щодо нанесення тілесних ушкоджень працівникові поліції. Слідчі зараз з’ясовують, чи били всі, чи тільки один з них.

Хулігани дають свідчення, як і ті, хто був свідком інциденту. За попередніми даними, вони належать до однієї з громадських організацій, – повідомив Сергій Крета.