Головна Новини У Тернополі, не зважаючи на холод, зацвіла “японська вишня”

У Тернополі, не зважаючи на холод, зацвіла “японська вишня”

Місяць тому, 12 квітня, поблизу “Саду каменю”, що знаходиться перед Тернопільським замком, відбулася акція із висаджування сакур. Нагадаємо, що подаровані Посольством Японії саджанці сакури висадили у рамках відзначення «Року Японії в Україні». Попри не надто сприятливі погодні умови і відносно молодий вік деревця сакури вже почали квітнути! Помітив цвітіння сакур заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, який, до слова, брав участь у акції з їх висаджування. Він зазначив, що побаченим був приємно здивований. І, хоча цвіт ще не рясний, та можна впевнено сказати, що японським сакурам в Тернополі сподобалось.

-Наскільки мені відомо, на період цвітіння сакури в Японії скасовуються робочі дні і оголошується національне свято Ханам. В залежності від погоди дерево сакури цвіте декілька днів, то ж всі намагаються встигнути побачити неймовірний цвіт “японської вишні”. Японські мас-медіа завчасно повідомляють жителів про передбачуваний час цвітіння сакур та його тривалість: багато хто воліє подорожувати по країні, щоб неодноразово застати грандіозне видовище. То ж і тернополяни, сподіваюся, зможуть впродовж вихідних подивуватися першому цвіту сакури у нашому місті, – зазначив Владислав Стемковський.

Нагадаємо, що, оскільки сакура є символом Японії, Посольство цьогоріч розпочало кампанію із висадження дерев сакури по всій території України, щоб якомога більше українців мали змогу насолодитися її красою. Починаючи з квітня, було заплановано  висаджено близько 1000 дерев у понад 20 містах України, серед них – і Тернопіль. Як зазначили у Посольстві Японії в Україні, в рамках “Кампанії 2500 сакур» в Тернополі планується висадити 40 дерев сакури, десять з яких було висаджено в квітні, а решту планується висадити в листопаді.

Магнолія, яку понад десять років тому висадив відомий волонтер Корпусу миру США Джон Звожек, вперше зацвіла у 2015 році, повідомив Тернопіль житловокомунальний