Головна Новини У Тернополі немає епідемії чумки собак

У Тернополі немає епідемії чумки собак

У соцмережах поширюють неправдиву інформацію про епідемію чумки у Тернополі.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомляє, що станом на 22.10.2018року м.Тернопіль є благополучним щодо чуми м’ясоїдних(собак), а також гепатит,ентерит,аденовірус, лептоспіроз. ТОБТО ЕПІДЕМІЇ ЧУМКИ НЕ ЗАФІКСОВАНО!!!
Найкращий спосіб щодо запобігання даних хвороб тварин-це профілактика, а саме вакцинація, яку проводять у 2-х місячному віці. Щоби діагностувати чумку у собак необхідно звертатися до висококваліфікованих лікарів ветмедицини у приватні клініки,а також повідомляти міську держлікарню ветмедицини про захворюваність тварин,загибель їх тощо.
Для отримання здорового повноцінного поголів’я необхідно дотримуватися відповідних рекомендацій:
-контрольоване розведення різних тварин з дотриманням умов догляду, годівлі, утримання за рахунок власника(забезпеченням добавок з мікро- і макроелементами, вітамінами;
-забезпечення тварини ветпаспортом у держлікарні з подальшими ветпрофзаходами(вакцинація проти чуми,сказу) та обробками (ендо і екзопаразити) щодо недопущення різних інфекційних та інвазійних хвороб;
-проведення ідентифікації тварини(чіпуванням) із занесенням в міжнародну базу даних;
-проведення профілактичної дезінфекції в місцях утримання тварин.

А також заборонено реалізацію непродуктивних тварин(собак,котів і ін.тварин) в місцях стихійної (несанкціонованої) торгівлі , а також без ветеринарно-супровідних документів із відміткою про сказ.