Головна Новини У Тернополі на острові “Чайка” загинула риба: що відомо

У Тернополі на острові “Чайка” загинула риба: що відомо

Риба у водоймі поблизу острівка “Чайка” в Тернополі загинула через нестачу кисню у воді. Про це розповів начальник відділу іхтіології обласного агентства рибного господарства Сергій Сеник.

За його словами, загинули декілька тисяч рибин, точну цифру сказати не можуть. У день загибелі риби виміряли вміст кисню у воді, пише Суспільне.

“Кисень у воді становив 1,0 мг на дециметр кубічний, при мінімальному 4, який має бути. Ця нестача кисню спричинила масову загибель риби. Крім того, на це вплинула і спека, що тривала ці дні і падіння води на 20 сантиметрів. Якщо для озера це не критично, то для такої мілководної водойми, як “Чайка” зіграло свою роль. Це не факт, що це кінець. Потрібно проводити меліоративні роботи. Забрати звідти нижчу водну рослинність, яка забирає кисень при таких аномальних температурах, що спричинило загибель риби. Загинула саме риба, яка є чутлива до кисню. Тобто, це є плітка, плоскирка, верховодка, окунь, щука. Жоден карась не загинув, лин, короп, які там внизу в намулі, які не так чутливі до кисню”, – каже Сеник.

Тернополянин Микола рибалить близько 40 років. Чоловік каже, такої масової загибелі риби ще не бачив

“До 5 тонн було риби тут валялося. Забрали. Думаю, що не тільки через спеку. Тоді б на озері був би такий самий мор”, – каже чоловік.

Нагадаємо, загибель риби на водоймі поблизу острівка “Чайка” зафіксували 3 липня. В цей день працівники екологічної лабораторії відібрали зразки води на дослідження. Вчора працівники об’єднання парків Тернополя очистили водойму від загиблої риби.