Головна Новини У Тернополі на місця легендарного ресторану відкрили магазин

У Тернополі на місця легендарного ресторану відкрили магазин

У жовтні минулого року перестав працювати ресторан «Європа» на вулиці Сагайдачного. Щоправда, заклад громадського харчування із такою назвою закрився ще у 2015 році. Замість нього власники відкрили «Laeta Famila», який пропрацював майже до кінця 2020 року.

13 лютого 2021 року у приміщенні колишнього ресторану відкрили магазин «Lekvar. Територія мармеладу». Це мережа магазинів, у яких продають желейні і мармеладні цукерки, а також глазуровані сухофрукти і горіхи, українського та європейського виробництва.

  • Ми молода мережа магазинів, яка тільки розвивається, – розповів Ярослав, операційний директор мережі, один із співзасновників компанії. – Перший наш магазин відкрився в Ужгороді. Звідси й назва закладів. На Закарпатті лекваром називають сливове повидло, свого роду український мармелад. Потім відкрили магазини у Луцьку та Вінниці. Для колег і партнерів, які мають відношення до компанії, місто Тернопіль дуже близьке, я теж тут жив певний час. Ми розуміємо місцеву ментальність, вивчали ринок і зрозуміли, що люди хочуть отримувати продукцію і сервіс належного рівня, тому вирішили відкрити магазин і в Тернополі.

Поряд із цим магазином, 12 лютого на Сагайдачного відкрили ще один – «Brokard». Це всеукраїнська мережа парфумерних магазинів. Їхній заклад колись був у цьому ж будинку – на розі.