Головна Новини У Тернополі на День міста вчинили підпал церкви УГКЦ

У Тернополі на День міста вчинили підпал церкви УГКЦ

29 серпня в Тернополі невідомі намагалися підпалити  новозбудовану дерев’яну церкву Вознесіння Господнього УГКЦ. Слідчо-оперативна група, котра прибула на місце події одразу виявила там очевидні сліди підпалу: велику зв’язку соснового хмизу приставлену до стіни церкви та відчутний запах нафтопродуктів.

Специфічний запах горіння відчув один з прихожан, що вранці прийшов підливати квіти на території церкви. Він швидко знайшов місце де здійнялося полум’я і зміг вчасно загасити його за допомогою води приготованої для поливу зелені,– розповів адміністратор церкви отець Василь Шафран.

Священик також додав, що досі не помічав підозрілих людей довкола релігійної споруди.

Зупинити пожежу вдалося дуже вчасно – храм майже не постраждав. Якби цього не сталося вогонь міг не тільки знищити дерев’яну споруду дотла, а можливо і перекинутися на дерева паркової зони поблизу.

Зі слів заступника начальника Тернопільського відділу поліції  Андрія Фірмана, слідчі з’ясували, що зловмисники не тільки спробували спалити церкву, а й спаплюжили її кам’яну підмурівку беззмістовними надписами. На місце події прибули експерти-криміналісти та кінолог з собакою, вони змогли знайти знаряддя, що використали палії та інші докази злочину.

Наразі слідчо-оперативна група встановлює інші обставини правопорушення і опитує свідків.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 2 статті 15 ККУ та частини 2 стаття 194 ККУ – умисне знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу.

Слідчі дії тривають.

  Сектор комунікації ГУНП