Головна Новини У Тернополі на вулиці Руській зафіксували чотири факти незаконного продажу підсніжника білосніжного

У Тернополі на вулиці Руській зафіксували чотири факти незаконного продажу підсніжника білосніжного

Тривають заходи з проведення операції «Первоцвіт – 2019»
У рамках проведення природоохоронної акції «Первоцвіт – 2019» інспекторами Державної екологічної інспекції у Тернопільській області спільно з працівниками Тернопільського міського відділу поліції постійно проводяться рейдові перевірки у місцях можливого продажу рослин, які занесені до Червоної книги України.
Так, напередодні 8 березня, рейдовою перевіркою було встановлено 4 факти незаконного продажу підсніжника білосніжного, що занесений до Червоної книги України, біля церкви по вул. Руській та на території центрального ринку Тернополя. На порушників природоохоронного законодавства було складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено до суду для розгляду та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.
Запрошуємо всіх небайдужих долучитися до природоохоронної акції «Первоцвіт – 2019» та активно підтримати зусилля для збереження перших весняних квітів, які відіграють важливу роль у житті лісу чи луки, як природного комплексу, є їх невід’ємною частиною. Зниклі види, які «творились» природою десятки тисяч років, неможливо відродити.
Бережіть природу! Не зривайте первоцвіти та не купуйте їх!