Головна Новини У Тернополі налагоджуватимуть взаємодію між суддями та журналістами

У Тернополі налагоджуватимуть взаємодію між суддями та журналістами

22 травня 2017 року в приміщенні Апеляційного суду Тернопільської області (м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14а) в режимі відеоконференції буде проведено Перший всеукраїнський форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

Форум організовано за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

Мета заходу – запровадити щорічний загальнонаціональний форум для обговорення нагальних проблем взаємодії судів та ЗМІ, спільно виробити, схвалити та впровадити правила співпраці, що ґрунтується на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження, а також створити постійно діючий Комітет взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

У рамках трьох сесій планується обговорити проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомитись із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, а також поділитись думками щодо етичних стандартів співпраці.

Тернопільський міськрайонний суд