Головна Новини У Тернополі «наглядатимуть» за переселенцями

У Тернополі «наглядатимуть» за переселенцями

еміграція

Комісію, яка буде розглядати питання призначення, відновлення або відмову у призначенні соціальних виплат переселенцям та робочу групу, яка перевірятиме фактичне місце проживання тимчасово переміщених осіб, створили у Тернопільській міській раді. Відповідне рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету. Комісію і робочу групу утворили на вимогу Постанови Кабміну.

«Є проблема в тому, що люди отримують соціальні виплати, але є випадки, що вони не проживають там, де вказують своє місце проживання, а повертаються на тимчасово окуповані території, – розповів Володимир Сулима, начальник управління соціальної політики міськради. – А сюди приїжджають тільки за одержанням соціальних виплат, тому з метою посилення контролю за використанням державних коштів прийняті відповідні урядові рішення. У червні прийнята Постанова Кабміну, яка передбачає, що виконавчі комітети місцевих рад мають створити відповідні комісії, які будуть розглядати питання призначення, відновлення або відмову у призначенні соціальних виплат. Переселенці подають документи до управління соціальної політики, управління проводить відповідні запити, отримує інформацію і виносить дане питання на розгляд комісії. І комісія вже приймає рішення. Також постанова передбачає утворення робочих груп виконавчими комітетами, які повинні обов’язково один раз у півріччя перевірити фактичне місце проживання тимчасово переміщених осіб. Якщо буде встановлено, що особа не проживає, то відповідні виплати припиняються. Якщо особа знову прибуває в Тернопіль, то їй необхідно повторно звернутися в управління соціальної політики, і питання винесуть на розгляд комісії. Її учасники прийматимуть рішення щодо відновлення чи не відновлення соціальної виплати. Якщо відсутність упродовж двох і більше місяців зумовлена важливою причиною, наприклад, хворобою, то соціальні виплати будуть відновлені з часу їх припинення.».

У Тернополі, за словами Володимира Сулими проживає 1260 переселенців, в тому числі 372 пенсіонери, 17 інвалідів, 306 дітей та 625 працездатних осіб. Переселенцям призначається допомога на проживання у розмірі 884 гривні для непрацездатних осіб і 442 гривні для працездатних.