Головна Новини У Тернополі міський громадський транспорт працює до 21:00 год

У Тернополі міський громадський транспорт працює до 21:00 год

Тернополяни та внутрішньо переміщені особи можуть здійснювати поїздки в межах міста будь-яким видом громадського транспорту, він у місті працює в повноцінному режимі.

Наразі автобуси і тролейбуси курсують у Тернополі до 21:00 год. Під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» водій громадського транспорту при перевезенні пасажирів зобов’язаний зупинитися, а пасажири  пройти в найближче укриття. Це тимчасова вимушена міра безпеки, тому просимо жителів та гостей Тернополя з розумінням поставитися до таких вимог.

Нагадаємо, нещодавно на вулиці Тернополя виїхали два нових низькопідлогових тролейбуси чеського виробництва, які відтепер курсують на міських маршрутах №2 та №3.

У тролейбусах, автобусах та маршрутних таксі  м. Тернополя діє електронна форма оплати за проїзд – сплатити за проїзд можна безконтактною банківською картою, пристроєм з функцією NFC, «Соціальною картою тернополянина», неперсоніфікованим електронним квитком або разовим проїзним квитком. Розмір тарифів на проїзд та перелік засобів оплати можна знайти за посиланням.

Внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають у Тернополі і зареєстровані в управлінні соціальної політики, також мають можливість оформити персоніфікований електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» категорій «Пільгова», «Учнівська» або «Звичайна» та користуватися громадським транспортом за зниженим тарифом. Щоб подати анкету на виготовлення такого квитка, потрібно звернутись у ТОВ «Системний зв’язок» (вул. В. Чорновола, 1).

Станом на 5 квітня, уже близько 800 електронних квитків категорії «Пільгова» видано внутрішньо переміщеним особам для безоплатного проїзду у громадському транспорті Тернопільської громади, та більше 2500 електронних квитків – інших категорій.