Головна Новини У Тернополі муніципальні інспектори евакуювали та перемістили на штраф-майданчик 10 транспортних засобів...

У Тернополі муніципальні інспектори евакуювали та перемістили на штраф-майданчик 10 транспортних засобів (Фото)

Впродовж двох років на вулицях Тернополя працюють інспектори з паркування управління муніципальної інспекції, які притягують до адміністративної відповідальності водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Так, від початку цього року у місті на порушників винесено близько 1900 постанов про адміністративні правопорушення.

Окрім штрафування власників транспортних засобів за порушення правил паркування, з 1 липня інспектори з паркування почали евакуйовувати автомобілі на штраф-майданчик.

Евакуйовуватимуть транспортний засіб у випадках, коли він:

— поставлений на проїзній частині у два і більше рядів;

— розміщений на залізничних переїздах, на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, у тунелях;

— стоїть на тротуарах;

— розташований на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі;

— розташований на виділеній смузі для руху громадського маршрутного транспорту;

— розташований на перехрестях вулиць;

— блокує проїзд по двох або більше смугах руху;

— своїм розташуванням робить неможливим рух інших транспортних засобів або створює перешкоду для руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими візками, а також у інших випадках, передбачених ПДР України.

Впродовж п’яти днів у Тернополі інспекторами виявлено 52 випадки паркування транспортних засобів, які підлягали евакуації, усім власникам цих автомобілів виписано штраф, а  10 транспортних засобів евакуйовано та переміщено на штраф-майданчик.

Нагадаємо, тернополяни можуть повідомляти про факти вчинення таких правопорушень  в управління муніципальної інспекції за тел.: 40 41 09 та +38 073 015 1481 (Viber).