Головна Новини У Тернополі мешканці багатоповерхівки страждають від нашестя тарганів (Відео)

У Тернополі мешканці багатоповерхівки страждають від нашестя тарганів (Відео)

У Тернополі мешканці однієї з багатоповерхівок в центрі міста страждають від нашестя комах – їх будинок атакують таргани. Через значні розміри комах люди підозрюють, що вусатих завезли студенти з Африки, які живуть в розташованому поруч гуртожитку. Чи правда це – дізнавалися журналісти “Сьогодні”.

Тарганів у цьому будинку можна зустріти на сходовій клітці, на даху, в підвалі і навіть в кожній квартирі. Незважаючи на повну герметичність, комахи все одно проникають у квартири. Мешканці будинку впевнені, що ці комахи для міста незвичайні – чорні і занадто великі. Люди підозрюють – їх завезли іноземці, що живуть у сусідньому гуртожитку.

Комендант гуртожитку, на який вказують місцеві, зараз у відпустці. У самому ж університеті нас запевняють, що комах там немає. Та й студенти з-за кордону привезти тарганів не могли.

“Студенти-іноземці проходять всі медичні перевірки, медичні комісії, надають довідки відповідні”, – розповів “Сьогодні” проректор тернопільського національного технічного університету Василь Клепчик.

У ЖЕКу, який обслуговує будинок, запевняють, що тарганів знищують тут регулярно.

“Таргани, які живуть на горищі і в підвалі – ми їх отруїли. А ті, що живуть на кухні 1-4 поверхів. Фактично вони себе нормально почувають”, – зазначив в.о директора місцевого ЖЕКу Василь Гетьман.

Крім того, як запевняють компанії, що проводять дезінфекцію, таргани аж ніяк не африканські.

“У Тернополі зараз фіксується два види тарганів. Один рудий прусак, інший – що ви принесли. Це чорний тарган, який ще фіксувався за часів Другої світової війни”, – розповів “Сьогодні” керівник комунального підприємства “Профілактична дезінфекція” Ігор Міковський.

Побороти тарганів, які так налякали місцевих, можна досить швидко, каже головний дезінфектор міста. Але для цього отруту потрібно одночасно розпорошувати по всьому будинку.

Детальніше у сюжеті СЬОГОДНІ