Головна Новини У Тернополі майстрині гаптують борщівську сорочку кримчанину Володимиру Балуху

У Тернополі майстрині гаптують борщівську сорочку кримчанину Володимиру Балуху

Підтримати українського політичного в’язня Володимира Балуха, який перебуває у російській в’язниці, вирішили тернопільські майстрині, пише Україна молода
Як повідомляють в обласній раді, у Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї запрацювала жива майстерня з вишивання сорочки для українського патріота, ув’язненого за законами РФ кримчанина Володимира Балуха.
Ініціатором проекту виступила громадська організація «Гільдія народних умільців «Перлина», яка співпрацює з цим музеєм.
Кожен член «Гільдії» долучився матеріально до створення вишиванки. Сорочку вишивають Тетяна Дяківнич, голова організації, та Уляна Яремій, членкиня та працівниця краєзнавчого музею.
А благословили майстринь на добру справу, освятили полотно та нитки для вишиванки священники різних конфесій, наголошують в обласній раді Тернопільщини.
За словами Наталії Николин, завідувачки методичним сектором музею, відшиватимуть візерунки із борщівської давньої сорочки 1930-х років. Ця вишиванка є в колекції музею, вона належала активісту й патріоту Степанові Фещуку, який народився у селі Сапогів.
Уже 26 червня сорочку перевезуть до Києва, щоб передати волонтерам, які перешлють її родині політв’язня Володимира Балуха.