Головна Новини У Тернополі майстер-клас з гончарної справи та приготування лобіо проведуть “на біс”

У Тернополі майстер-клас з гончарної справи та приготування лобіо проведуть “на біс”

Спробувати власні здібності у гончарстві та приготувати національну грузинську страву мали змогу тернополяни. Спільний майстер-клас для містян організували студія-крамниця “Палітра тепла” та ресторан “Хінкальня”.

Охочих пізнавально та смачно провести вихідний зібралося чимало. Заклад вмістив більше двадцяти людей, а ще майже таку ж кількість записали у резервну чергу. Пісну національну грузинську страву – чхінті-лобіо, де головний інгридієнт квасоля-шпарагівка навчав готувати сушеф Володимир Бердій.

Гончарну справу демонстрував народний майстер Руслан Друк. Торкнутися мокрої глини пощастило дітям. Маленькі рученята виліпили декілька шедеврів, які гармонійно доповнять інтер’єр Хінкальні і завжди нагадуватимуть відвідувачам про те, що тут є нагода поєднати приємне з корисним.

Кожен із учасників майстер-класу отримав в подарунок глиняну кецу – грузинський посуд, у якому подають лобіо. Від дружини гончара, Уляни Джигринюк присутні дізналися декілька секретів, зокрема, про те, як вона випікає хліб без дріжджів у глиняному посуді (на домашній заквасці).

Для тих, хто не встиг потрапити на це дійство організатори обіцяють повторити майстер-клас уже на наступний тиждень. Записатися можна у Хінкальні на Валовій, або у “Палітрі тепла”, у ТВЦ “Атріум”.

Фото Олександр Кривенький