Головна Новини У Тернополі лікарню швидкої допомоги перепрофілювали у госпіталь

У Тернополі лікарню швидкої допомоги перепрофілювали у госпіталь

За останню добу на коронавірус захворіли понад півтори сотні жителів Тернопільщини. Статистичні дані попередніх днів, надані міським штабом, також невтішні – від сотні до понад 200 хворих за добу. Відповідно до ситуації, у Тернополі у госпіталь перепрофілювали міську комунальну лікарню швидкої допомоги. Відтепер у медзакладі прийматимуть виключно хворих з Covid-19. Розгорнуто 135 ліжок, Файне місто

Більш детально про роботу лікарні, та куди тепер звертатися за медичною допомогою пацієнтам, не хворим на коронавірус – журналістам “Файного міста” розповів головний лікар Ярослав Чайківський.

“Ми розгорнули 135 ліжок на базі всієї лікарні. На сьогоднішній день надаємо медичну допомогу виключно хворим на Covia-19. Досі лікарня швидкої допомоги надавала ургентну медичну допомогу хірургічним, травматологічним, нейрохірургічним хворим у цілодобовому режимі: 5, а по травматології 7 днів на тиждень”, – каже головний лікар КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Ярослав Чайківський.У статусі госпіталя Тернопільська лікарня швидкої допомоги перебуватиме до 30 серпня. Відновити звичний графік роботи тут планують з 1 вересня. До цього часу жителі обласного центру, які потребуватимуть медичної допомоги не пов’язаної з пандемією, змушені будуть звертатися в інші лікувальні заклади міста.

“На базі нашого лікувального закладу функціонував травмпункт. Відділення з надання допомоги по хірургії та травматології з 18 серпня переведені: хірургіне відділення – у міську лікарню №2, яка прийматиме хворих впродовж 7 днів на тиждень, травматологія – на базі Університетської лікарні. Працюватимемо у такому режимі до 30 серпня, повертатися у статус ургентної лікарні, яка надаватиме допомогу травматологічним та хірургічним хворим, плануємо 1 вересня”, – додає головний лікар.Як зазначив Ярослав Чаківський, на сьогодні ситуація з Covid-19 є складною – кількість хворих стрімко зростає. Загалом у лікарні швидкої допомоги станом на 25 серпня на лікуванні перебувають 128 пацієнтів, у 98 з яких коронавірус підтверджено лабораторно та ще 28 – з підозрою. Стан пацієнтів – від середньої степені важкості до стабільно важкого.