Головна Новини У Тернополі коронавірус виявили в працівника садочка

У Тернополі коронавірус виявили в працівника садочка

З 10 червня дитячий садок №12 у Тернополі тимчасово призупиняє діяльність у зв’язку із реєстрацією лабораторно підтвердженого випадку захворювання на COVID-19 у працівника цього закладу.

З метою організації заходів, спрямованих на профілактику захворюваності серед інших вихованців та працівників зазначеного закладу, з 10 червня дитячий садок №12 тимчасово призупиняє свою роботу, повідомляють на сайті Тернопільської міської ради.

Про дату відновлення роботи дошкільного закладу буде повідомлено додатково.

Зазначимо, що у відповідності до п. 6 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392, особи, які мали контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19, підлягають обов’язковій самоізоляції.

«Ми звертаємося і закликаємо бути відповідальними. Будь ласка, залишайтеся вдома до оголошення результатів досліджень. Зараз важливо призупинити поширення цього спалаху коронавірусу», – наголошує Василь Даньчак.
Станом на 9 червня у Тернополі виявили 4 нових випадки захворювання на коронавірус. Загалом у місті Тернополі від початку карантину зареєстровано 174 випадки, 92 жителів міста одужало. Василь Даньчак розповів:
«81 пацієнт у Тернополі в даний момент інфікований коронавірусом. З них 73 – на амбулаторному лікуванні вдома. Вони всі перебувають під спостереженням своїх сімейних лікарів, стан їх легкого ступеня важкості.
Також 8 пацієнтів серед жителів міста Тернополя в інфекційних стаціонарах. Сім пацієнтів в лікарні швидкої допомоги, а також одна дитина в інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні. Всі пацієнти на стаціонарному лікуванні середнього ступеня важкості. Важких хворих немає. На апараті штучної вентиляції легень немає жодного пацієнта».
У Тернополі розпочали масове ІФА-тестування всіх медичних працівників. Лікувальні установи міста уклали договори і закупили тест-системи. Це дослідження допомагає виявити чи хворіла людина коронавірусом раніше. Згідно з новим додатком Міністерства охорони здоров’я всі медичні працівники один раз на місяць мають бути протестовані методом ІФА.
«Складено графік тестування і згідно з графіком усі наші працівники будуть протестовані. Попередньо обстежено працівників лікарні швидкої допомоги – жодного позитивного результату не було. Це свідчить про те, що медичні працівники всі добре захищені, перебувають на своїх робочих місцях в засобах індивідуального захисту відповідної якості. Таким чином вберігають себе від COVID-19».