Головна Новини У Тернополі з “сушарки” викрали підлітковий велобайк

У Тернополі з “сушарки” викрали підлітковий велобайк

Працівники Тернопільського відділу поліції розшукали особу причетну до викрадення чужого велотранспорту. На лінію «102» надійшло звернення від жительки обласного центру. Жінка розповіла, що невідома особа викрала підлітковий велобайк, який вона зберігала в сушильному приміщенні.
У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що на злочин пішов житель Тернополя 1983 року народження. Чоловік в минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності вчинення майновий злочинів.
У скоєному він зізнався. Викрадене майно зловмисник встиг реалізувати, а кошти витратити на власні потреби.
Йому інкримінують частину 1 статті 185 ККУ – «крадіжка».
Правоохоронці наголошують краянам не забувати елементарні правила з-за допомогою яких можна зберегти своє майно від рук невідомих.
Загалом, поради щодо збереження велосипеда наступні:

• у жодному разі не залишати велосипед у під’їзді! У 90% випадків велосипед крадуть саме з парадних, сходових клітин, спільного коридора. Також є повторювані випадки, коли велосипед крадуть з парковки офісних приміщень;

• купити цільнометалевий U-подібний замок (U-lock), важкий, але надійний, і користуватися лише ним. Інші замки, на жаль, легко перекусують;

• під час паркування фіксувати велосипед до міцного об’єкту (велопарковки, стовпу, паркану) за раму, а не за переднє колесо, особливо якщо воно легко знімається через ексцентрик.