Головна Новини У Тернополі з боку Білої ремонтують веслувальнийканал

У Тернополі з боку Білої ремонтують веслувальнийканал

Територію веслувального каналу, розташованого у селі Біла Тернопільського району,  18 липня оглянув голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Нагадаємо, канал передали у власність громаді. Тут планують відкрити Центр розвитку водних видів спорту.
«Веслувальний канал — це унікальний об’єкт. У нашій країні є лише дві подібні гідроспоруди, одна з яких розташована у нас, на Тернопіллі, а інша — на території Дніпропетровщини, — зазначив Степан Барна. — Багато спортсменів, які отримали визнання не лише в Україні, а й поза її межами, є вихідцями з нашого краю. І вони повинні мати можливість тренуватися й брати участь у змаганнях саме тут, у себе вдома. В нас є хороші передумови для розвитку водних видів спорту в області, відтак ми повинні використати їх максимально ефективно».

Довідково:

Згідно розпорядження голови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018р. №372-р «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» Тернопільської області, на будівництво гідротехнічних споруд веслувального каналу, центру веслування та видних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль» з державного фонду регіонального розвитку виділено 10 млн 500 тис грн. У той же час передбачено співфінансування в сумі 6 млн 950 тис 773 грн з місцевого бюджету. Загалом обсяг фінансування у 2018 році становить 17 млн 450 тис 773 грн.