Головна Новини У Тернополі з’явиться інтерактивна карта комунального майна

У Тернополі з’явиться інтерактивна карта комунального майна

Інтерактивну карту комунального майна Тернополя планують презентувати до кінця серпня цього року. Створять її на основі відкритих даних, які мають оприлюднювати органи місцевого самоврядування. Управління обліку та контролю за використанням комунального майна міської ради уже підготувала усю необхідну для неї інформацію. Залишилось доповнити її оцифрованим фотоматеріалом. Представники компанії, яка втілює проект, зазначають, що для запуску інтерактивної карти знадобиться 10-20 днів, залежно від оперативності отримання інформації по об’єктах. Усього на карту буде нанесено 1250 об’єктів. Міський голова Сергій Надал пообіцяв підписати розпорядження про створення робочої групи, яка працюватиме над картою, 8 серпня.

  • Це лише початок,- каже Сергій Надал. – Є бажання за такою ж формою зробити реєстр містобудівної документації, наявних земельних ділянок, суб’єктів господарювання та інших сферах життєдіяльності міста. 8 серпня у нас відбулася спільна зустріч з представниками громадської організації «Дій!», міжнародної організації «Тапас», на якій було прийнято рішення розробити у Тернополі і ввести в дію систему відкритих даних, сьогодні буде підписано відповідне розпорядження. Просимо долучитися до цієї роботи представників громадськості, щоб ми у жовтні могли презентувати перші показники нашої роботи: що буде у цю систему внесено, як вона буде функціонувати, щоб почути ідеї та пропозиції, вдосконалити її і в подальшому перевести діяльність органів місцевого самоврядування на таку відкриту систему.

Що являтиме собою частина майбутньої системи відкритих даних, а саме інтерактивна карта комунального майна розповіла Катерина Бігняк, директор MagneticOne Municipal Technologies

  • Створена карта на базі гуглмепс для безбар’єрного і прозорого контролю над комунальним майном, – розповіла Катерина Бігняк. – Вона буде доступна кожному жителю міста, вона чітко відображатиме усі дані управління комунального майна. Це набір різних комунальних об’єктів, які можна буде вибрати за певними фільтрами: реєстр комунальної власності, вільні площі для забудови, вільні приміщення, орендарі, орендарі-боржники, видача паспортів та інші. По кожному об’єкту є детальна інформація: балансоутримувач, адреса, план будівлі, фотографія. Якщо це стосується вільних приміщень та планів щодо їх використання, то там зазначена площа, адреса, характеристика, балансоутримувач, у примітках зазначається мета використання приміщення і чи планують його передавати у власність. На карті можна відобразити, як звичайні об’єкти так і стратегічні. Щодо карти комунального майна Тернополя, то воно буде поділено ще й за управліннями.

Така карта буде цікавою не тільки для підприємців-потенційних орендарів, а й громадських активістів. А пересічні тернополян матимуть можливість дізнатися з неї необхідну інформацію про різноманітні соціальні заклади: школи, садочки, лікарні тощо. З часом карта доповнюватиметься новими наборами даних, які будуть цікаві громадськості.