Головна Новини У Тернополі з’явиться Центр політравми

У Тернополі з’явиться Центр політравми

Сучасний Центр політравми відкриють на базі Тернопільської університетської лікарні 26 грудня. Участь в заході візьме виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

  • Це сучасний Центр надання допомоги людям у важких станах, – зазначив Володимир Богайчук, начальник управління охорони здоров’я ТОДА. – Він складається з декількох відділень, нових реанімаційних залів, палат. Він покращить надання медичної допомоги жителям області. На Центр витрачено понад 7 мільйонів гривень. Використовувалися не тільки бюджетні кошти, а й благодійна допомога. Працюватимуть у ньому фахівці із штату університетської лікарні.

Центр матиме чотири відділення: реорганізоване приймальне відділення, складовою якого є відділення інтенсивної терапії для хворих з політравмою, операційний блок для виконання невідкладних маніпуляцій та хірургічних втручань при черепно-мозковій травмі, травмі грудної клітки, травмі органів черевної порожнини та скелетній травмі; відділення ортопедичного стаціонару з операційним блоком на чотири операційних, укомплектованих найсучаснішим обладнанням, що дає можливість виконувати високотехнологічні хірургічні втручання у пацієнтів з переломами кісток тазу, хребта та кінцівок. В структурі стаціонару працює підрозділ реабілітації, що займається реабілітацією пацієнтів з перших днів після травми до повного відновлення функції; відділення стаціонару торакальної хірургії, нейрохірургії, абдомінальної та судинної хірургії. Персонал Центру політравми – лікарі-хірурги різного профілю, які пройшли спеціалізований навчальний курс «Підтримка життя під час травми», який базується на найсучасніших підходах до лікування травми.

Раніше керівництво області зазначало, що Центр політравми буде складовою кардіологічного центру на базі університетської лікарні. І планували відкрити його ще до кінця цього року. Але відкриття цього центру поки що відкладається.

  • Маємо створити нову кардіореанімацію – пояснює Володимир Богайчук. – Вона буде діяти у приміщенні нинішньої реанімації. Тобто треба спочатку зробити нову реанімацію і перевести туди хворих, а тоді відкрити крадіореанімацію. Зараз там тривають ремонтні роботи. Хочемо відкрити кардіоцентр і оперувати одразу хворих, щоб все було готове. Ремонтні роботи плануємо завершити в лютому наступного року і тоді вже відкриємо кардіоцентр.