Головна Новини У Тернополі знову з’явиться новий парк

У Тернополі знову з’явиться новий парк

Сучасну паркову зону облаштують на межі вулиць Київська – Тарнавського. Згідно «Схеми озеленення міста» загальна площа ДОДАТКОВОГО озеленення Тернополя буде становити майже 59 гектарів.

Мерія почула громаду
На черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було розглянуто та підтримано петицію «Облаштування нової паркової зони (вул. Київська – вул. Тарнавського)», а також надано дозвіл управлінню містобудування архітектури та кадастру на замовлення детального плану території мікрорайону №14, який обмежений вул. Тарнавського, вул. Володимира Великого, вул. М. Липницького та вул. Київська.

Відповідне рішення було прийняте з врахуванням підтриманого депутатами на 28-ій сесії міської ради проекту рішення «Про створення рекреаційної зони (парку) за адресою вул. Київська-Тарнавського», якому передувало звернення мешканців мікрорайону «Сонячний» щодо облаштування рекреаційної зони на ділянці, площею більше 10 га на межі вулиць Київська та Тарнавського.

«До кінця цього року будуть проведені усі необхідні роботи з підготовки проектно-кошторисної документації на облаштування нового парку у м. Тернополі площею 10,5 га, а уже з 2019 року заплановано забезпечити фінансування даного проекту», – повідомив очільник Тернополя Сергій Надал.

Нагадаємо, у мерії Тернополя затвердили проектну документацію «Схема озеленення міста». Згідно даного проекту у Тернополі планують створити 11 нових територій із зеленими насадженнями. Загальна площа ДОДАТКОВОГО озеленення міста буде становити майже 59 гектарів.

Схема озеленення Тернополя: де з’являться нові сквери та парки
«Схема озеленення міста» пройшла необхідне узгодження, прийнята та розпочинає виконуватися. Відповідно до проектної документації, у Тернополі першочергового буде проведено інвентаризацію існуючих зелених насаджень усіх категорій в межах населеного пункту та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. 

«Загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста Тернополя», – заявив міський голова Сергій Надал.

Проектом пропонується створення 11 нових об’єктів зелених насаджень загального користування на площі 58,84 га. Нові сквери з’являться на: вул. Текстильній, вул. Спортивній, на просп. Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного.

Таким чином, проектом передбачає масштабне забезпечення рівня озеленення території міста. Зокрема, з урахуванням сучасного стану озеленених територій міста та проектних рішень щодо перспектив озеленення території міста, загальна площа зелених насаджень у межах міста становитиме 1958,68 га.

За матеріалами сайту ТМР