Головна Новини У Тернополі знову заговорили про підняття тарифів на проїзд у маршрутках

У Тернополі знову заговорили про підняття тарифів на проїзд у маршрутках

Підняти вартість проїзду у маршрутках на 50 копійок пропонують тернопільські перевізники. Питання це вони підняли під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

«Ми розуміємо людей, що їм важко платити,але ми вимушені просити підняти тариф, – сказав Іван Миськів, директор «Назар-Транс». – Минулого разу підняли, і ми змогли купити колеса, запчастини, частину автобусів обновили, підремонтували, але ще багато залишилось того, чого не змогли зробити. Щоб ми могли нормально возити пасажирів справним транспортом, просимо підняти тариф, інакше ми не зможемо виїжджати на маршрути.».

Основна проблема, за словами іншого перевізника, Олега Горошка, в тому, що водіїв не влаштовує низька зарплата і вони йдуть з роботи. Платять вони їм дві тисячі гривень та преміальні, але людей це не влаштовує, а платити їм більше немає можливості. Тому й пропонують підвищити вартість проїзду. Перевізники запевняють, що ті додаткові 50 копійок й будуть йти на зарплату водіям.

Розрахунки нового тарифу у мерію перевізники подали ще раніше, і зараз їх розглядають. Але щоб впевнитися у тому чи дійсно перевізникам не вистачає коштів на оплату праці водіям вирішили все перевірити. Певний час працюватиме робоча група із фахівців податкової, поліції, інспекції транспорту, управління транспорту та депутатів. Вони досліджуватимуть один маршрут і виведуть реальний дохід перевізника. На основі отриманих даних дадуть висновки стосовно того чи дійсно треба піднімати тариф.

Міський голова Сергій Надал також зазначив, що люди не готові до цього, оскільки зарплати їм не піднімають. І додав, що у Рівному, Вінниці, Луцьку маршрутні таксі перевозять людей за три гривні.

Нагадаємо, що вартість проїзду у маршрутках Тернополя із 2.50 до 3.00 зросла з 1 березня 2015 року. А з 2 березня 2016 року з 1.50 до 2.00 подорожчав проїзд у тролейбусах.