Головна Новини У Тернополі знищують небезпечну рослину

У Тернополі знищують небезпечну рослину

У Тернополі знищують борщівник Сосновського, розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський. Як і минулого року, для боротьби з небезпечною рослиною укладена угода із спеціальним підприємством.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, є відповідне доручення міського голови щодо знищення небезечної рослини на території міста, а управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР дало наказ усім балансоутримувачам з метою організації заходів з попередженням розповсюдження популяції рослини виду борщівник Сосновського у нашому місті.

  • Вважається, що знищити рослину фактично неможливо, адже вона постійно насівається із суцвіть квітів, при чому – насіння дозріває навіть після того, як рослина зрізана, – зазначив Олег Соколовський, – А тим, хто мав справу із нею, загрожують неабиякі неприємності: прозорий водянистий сік рослини багатий на фотоактивні сполуки, що під дією ультрафіолетового (зокрема, сонячного) випромінювання надають йому токсичних властивостей. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів.

Головний комунальник міста каже, що рослина небезпечна тоді, коли вже цвіте. Як зазначає Олег Соколовський, випари борщівника обпікають шкіру при легкому контакті, при більшому — просто роз’їдають аж до кісток. Ті, хто бачить борщівник, що росте у місті, можуть повідомляти про це в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради чи на довідку міської ради 1580.