Головна Новини У Тернополі знищили понад 19 кілометрів конфіскованих у водоймах сіток (Фото)

У Тернополі знищили понад 19 кілометрів конфіскованих у водоймах сіток (Фото)

Тернопільський рибоохоронний патруль знищив 497 одиниць знарядь лову, вилучених за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Серед них сітки ставні, підйомні, «екрани», жерлиці та вудки складні з катушками. Загальна довжина знищених заборонених сітних знарядь лову склала 19 104 метрів.

Процес знищення нарядь лову здійснювався відповідно до постанови КМУ від 25.08.1998 року № 1340 «Про Порядок обліку, зберігання, оцінки конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність держави, і розпорядження ним» із змінами.

Знищувались знаряддя лову, які вилучено інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, в період з серпня 2017 року по березень 2020 року. Знищення здійснювалось шляхом приведення сіток у непридатність шляхом порубки та подрібнення. Непридатні для використання сітні знаряддя направлені до спеціалізованого підприємства з утилізації.

У заході взяли участь представники Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області, головного управління ДПС у Тернопільській області та фінансового управління Тернопільської міської ради.