Головна Новини У Тернополі значну кількість ліфтів ніхто не перевіряє на безпечність

У Тернополі значну кількість ліфтів ніхто не перевіряє на безпечність

В управлінні житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради під головуванням заступника начальника управління ЖКГ Миколи Лесіва відбулася нарада керівників житлово-комунальних господарств, співвласників багатоквартирних будинків і підприємств, які обслуговують ліфтове господарство Тернополя, повідомили в Прес-службі Управління Держпраці у Тернопільській області.

У заході взяли участь начальник відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Тернопільській області Віктор Мовчан, головні державні інспектори Управління Богдан Коропатницький, Володимир Сивий.

Віктор Мовчан особливо наголосив на тому, що питання ліфтів стало ще більш актуальним через те, що тепер відбувається процес передачі ліфтів із житлово-комунального господарства до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Це супроводжується певними проблемами, які стосуються як обслуговування ліфтів, так і заходів безпеки. На якість технічного стану ліфтів великий вплив має недостатній контроль їх власників за зберіганням устаткування, утриманням будівельної частини у справному стані, освітлення ліфтових установок, машинних приміщень і шахт ліфтів.

Зокрема, не проводиться технічне обслуговування і періодичний технічний огляд значної кількості ліфтів, що експлуатуються з простроченими термінами планово-попереджувальних ремонтів.

Саме тому особливу увагу слід приділити отриманню дозволів від спеціалізованих організацій на роботи підвищеної небезпеки, робіт на висоті, газозварювальні роботи, навчання як керівників, так і працівників, неухильне дотримання нормативно-правових актів під час виконання робіт з технічного обслуговування та технічного огляду ліфтів.