Головна Новини У Тернополі зменшилась кількість отримувачів субсидій: кому недоступні пільги

У Тернополі зменшилась кількість отримувачів субсидій: кому недоступні пільги

Понад 9000 домогосподарств. Саме стільки одержувачів субсидій у Тернопільській МТГ отримали перепризначення на неопалювальний сезон 2021 року.

Як зазначили в Управлінні соцполітики, ця цифра дещо менша у порівнянні з минулим роком. Тоді, економили на комунальних послугах влітку ще 2 тисячі містян. Змінилось усе цьогоріч у травні, після прийняття Кабінетом міністрів постанови №505. Документ вніс певні обмеження, щодо вимог для отримувачів субсидій.

Зокрема, начальниця відділу прийняття рішень щодо призначення житлових субсидій управління соціальної політики ТМР Оксана Дендевич пояснила, відмовили домогосподарствам, які мають на депозитному рахунку понад 100 тисяч гривень, повідомляє Тернопіль 1

Також тим домогосподарствам, загальна площа приватного будинку яких перевищує 230 м. Недоступна субсидія і для квартири, багатоквартирного будинку, якщо загальна площа перевищує 130 квадратних метрів. І також ті домогосподарства, в яких члени домогосподарства мають наявність транспортного засобу з дати випуску якого менше 5 років.

Не отримали субсидій на літній період сім’ї, де є більше ніж одна машина, термін випуску яких сягає 15 років. Окрім цього, якщо домогосподарства не сплачували ЄСВ або мають заборгованість більше 340 гривень. Перепризначення субсидії відбувалось автоматично. Проте і тут не обійшлось без виключень. Є категорії людей, яким необхідно подати нові заяву та декларацію про доходи.

Зокрема, за словами Оксани Дендевич, автоматично не була призначена субсидія тільки тим домогосподарствам, які її отримували в попередньому опалювальному періоді в безготівковій формі. Також тим домогосподарствам, яким субсидія призначалася рішенням комісії на фактично проживаючих осіб.

Цим, а також тимчасово переміщеним особам потрібно подати документи до кінця вересня. Тоді їм нарахують субсидію із травня 2021 року.

Загалом, тернополяни зізнаються, у літній період економія є не надто великою, а взимку, коли опалення увімкнене, субсидія – просто життєво необхідна.

Додамо, середній розмір субсидій для жителів Тернопільської МТГ у літній період становить 660 гривень. А інформацію стосовно їхнього призначення можна отримати в управлінні соціальної політики тернопільської міськради.