Головна Новини У Тернополі зведуть реабілітаційний центр для учасників бойових дій

У Тернополі зведуть реабілітаційний центр для учасників бойових дій

Сучасний реабілітаційний центр для учасників бойових дій, миротворчих місій та ветеранів АТО з’явиться за деякий час у Тернополі. Капсулу під його будівництво, команда, яка працює над втіленням цієї ідеї, заклала 23 жовтня. Цього ж місяця планують розпочати будівництво самої споруди. Розташована вона буде на території ландшафтного парку «Загребелля».
Спільно з компанією «Креаторбуд» плануємо побудову в районі готелю Галичина реабілітаційного центру для учасників АТО та ветеранів війни в Афганістані, – розповів Володимир Розум’як – ветеран третього окремого полку спеціального призначення. – Орієнтовно він займатиме тисячу квадратних метрів. Там будуть фізіотерапевтичний, стоматологічний, урологічний кабінети, зал лікувальної фізкультури та багато іншого. Основна ціль створення такого центру – реабілітація людей, які пройшли війну і отримали травми для відновлення їхнього психологічного здоров’я та фізичних можливостей. Щоб отримати дозвіл на побудову центру ми проходили спеціальне погодження в міській раді. Цей реабілітаційний центр буде комунальною власністю міста. Місто має три лікарні і залучити спеціалістів до роботи в центрі, думаю, не буде проблем.
Передбачено, що у центрі також буде великий басейн, зал психологічної реабілітації, конференц-зал на 50 місць, кабінет масажу, кафе, ігрова кімната для дітей. Реабілітаційний центр буде частиною житлового комплексу.
Орієнтовна вартість зведення такого центру 8 мільйонів гривень, – каже Володимир Розум’як. – Ці гроші не можуть взятися «з повітря». В інвестора мусить бути економічна складова у цій справі. Забудовнику видані містобудівні умови та обмеження на зведення трьох житлових будинків: 9, 12 і 14 поверхів.
Реабілітаційний центр буде розташований в окремій одноповерховій будівлі. Його будівництво триватиме півтора року.