Головна Новини У Тернополі збудують сучасний палац спорту

У Тернополі збудують сучасний палац спорту

Мерія Тернополя виділила ₴48,5 млн на будівництво сучасного Палацу спорту. Про це повідомив начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації Віктор Мацикур у Facebook.

«Вітаю рішення Тернопільської міської ради про повернення до питання будівництва Палацу спорту. На це в Тернополі виділяють 48,5 млн грн. Це 10% від необхідної суми для будівництва цього об’єкту. Решту коштів хочуть отримати після включення споруди державою в перелік об’єктів реконструкції та будівництва, пише Зік.

Поява такого сучасного багатофункціонального спортивного комплексу в Тернополі – це мрія тисяч спортсменів області уже багато десятків років, оскільки ми єдина область, де такого Палацу спорту досі не було», – зазначив Віктор Мацикур.

Нагадаємо, 27 березня Уряд затвердив постанову про Порядок використання коштів на будівництво Палаців спорту. Цей проект стартував 2018 року за ініціативи Федерації баскетболу України та підтримки КМУ, Міністерства молоді та спорту та Верховної Ради України. Минулого року було виділено 150 млн грн субвенції на будівництво і реконструкцію Палаців спорту. Ця стратегічно важлива програма продовжується. 2019 року на неї закладено 200 мільйонів гривень.