Головна Новини У Тернополі за вихідні 14 підтверджених випадків коронавірусу. Чи будуть послаблювати карантин?

У Тернополі за вихідні 14 підтверджених випадків коронавірусу. Чи будуть послаблювати карантин?

Міський голова Тернополя Сергій Надал зранку у прямому ефірі повідомив, що варіанти послаблення карантину в місті розглянуть сьогодні на засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом. За вихідні у Тернополі підтвердили ще 14 хворих на коронавірус, патрульні склали п’ять протоколів про порушення карантинних вимог, пише Суспільне

“До 11-го травня ми будемо керуватися тими нормами, які зараз діють, запроваджені урядом. Але є ряд видів діяльності, які не обмежені постановами уряду. І ми можемо дозволити працювати їм вже і відзавтра. У нас було кілька зустрічей з підприємцями, де ми обговорили план дій, так звану, дорожню карту, як відновлювати їхню роботу”, – сказав Сергій Надал.

З 5-го травня в Тернополі планували частково відновити роботу роботу приватних стоматологій, закладів громадського харчування, об’єктів торгівлі їжею та напоями на винос у паперових пакетах, а також у продовольчих магазинах дозволити продавати гарячі напої. Усе це за умови, що впродовж вихідних кількість хворих на коронавірус у місті значно не зросте.

У Тернопільському оперативному штабі повідомляють, що за останню добу в Тернополі виявили 6 хворих на COVID-19: у батька та двох дітей – вони на амбулаторному лікуванні; у тернополянина, який перебував в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги із підозрою; у медичного працівника з Тернопільської обласної психоневрологічної лікарні; у працівника Нової пошти.

Загалом у Тернополі від початку епідемії коронавірусу підтвердили COVID-19 у 74 людей.

12 тернополян – одужали.

Зараз у лікарнях Тернополя – 26 хворих на COVID-19. У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 4 травня перебував 21 хворий на коронавірус, 14 – тернополяни. Ще 3 людини у лікарні – із підозрою на COVID-19. Двоє з них – тернополяни.

У Тернопільській міській дитячій лікарні 5 пацієнтів (3 дитини і 2 дорослих) з підтвердженим COVID-19, двоє з них – тернополяни. Ще 4 пацієнти у лікарні із підозрами на коронавірус (2 дітей, 2 дорослих).

У Тернопільській міській лікарні №3 на обсервації перебуває 8 тернополян.