Головна Новини У Тернополі затримали хабарника який переховувася кілька місяців

У Тернополі затримали хабарника який переховувася кілька місяців

7 лютого, працівники Департаменту захисту економіки, Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури затримали фігуранта справи. Упродовж кількох місяців зловмисник переховувався від слідства. Наразі йому повідомлено про підозру.

 

Правоохоронці встановили, що суб’єкт господарювання у сфері технічного нагляду  проводив обстеження об’єкту будівництва. В подальшому, дана особа за винесення позитивного висновку щодо перевірки, зокрема видачі акту закінченого будівництва і декларації про введення будинку в експлуатацію, вимагав 100 тисяч доларів США хабара.

В межах кримінального провадження оперативники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки, ДВБ та слідчі ГСУ Нацполіції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури задокументували факт одержання фігурантом справи вказаної суми.

З метою уникнення відповідальності інженер з технічного нагляду упродовж кількох місяців переховувався від слідства.

Проведеними заходами поліцейські встановили місце його перебування і  вранці затримали розшукуваного в порядку статті 191 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального України та доставлено до районного суду м. Києва для обрання міри запобіжного заходу.