Головна Новини У Тернополі затримали свободівця-хабарника

У Тернополі затримали свободівця-хабарника

b1-img_4943Сьогодні, 31 липня 2015 року у Тернополі предстаники прокуратури Тернопільської області спільно зі співробітниками УСБУ задокументували факт отримання хабара керівником одного комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс», який одночасно є і депутатом обласної ради від ВО Свобода Андрієм Козаком.

Встановлено, що посадовець отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 30 тис. грн. за безперешкодне здійсненні ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанню робіт, які фінансувалися з бюджету – про це повідомили у прокуратурі Тернопільської області.

За цим фактом слідчим відділом прокуратури області розпочато кримінальне провадження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

На даний час виконуються слідчі дії з метою повного дослідження всіх обставин кримінального провадження та встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього злочину. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю підозри у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення, обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що Андрій Козак має «погану славу» з часу очолюванння ним скандально відомого комунального підприємства міської ради «Міськшляхрембуд» та доведення його до банкрутцтва. Додамо, також, що на посаді керівника «Архбудсервісу» він змінив скандально відомого хабарника Володимира Камінського.