Головна Новини У Тернополі засуджено нічного стрілка

У Тернополі засуджено нічного стрілка

Трагічно закінчились студентські посиденьки під вікнами багатоповерхівки на масиві «Дружба» у Тернополі. Розлючений чоловік прицільним пострілом ледь не вкоротив віку балакучому студенту, а сам потрапив за грати, пише Номер один

Нещодавно у Тернопільському міськрайонному суді прозвучав вирок т. зв. «нічному стрільцю», охрещеному так через скоєний ним злочин. Інцидент стався майже півтора року тому, наприкінці квітня минулого року. Дві студентки та юнак ввечері гуляли біля Тернопільського ставу, а потім вирішили посидіти на лавці у дворі житлового будинку. Зі слів цивільної дружини обвинуваченого, коли вона десь опівночі пішла погуляти з собакою, то бачила компанію молодих людей, які розпивали спиртні напої. Незабаром вони пересіли на лавку під вікнами їхньої квартири, що на 2 поверсі, і продовжували веселитися, голосно розмовляючи під досить гучну музику. Зважаючи, що була вже глибока ніч (точніше, початок третьої ночі), жінка вийшла на балкон і запропонувала компанії розходитися по домівках.

«Я тут живу і де хочу, там сиджу», – відповів юнак.

«Я зараз спущуся і поговорю з тобою як чоловік із чоловіком», – вступився за дружину обвинувачений.

«Спускайся!» – нагло відповів хлопчина, скидаючи з плеча руку, яку поклала одна з дівчат, намагаючись його заспокоїти, та ступив у смугу світла, що падала з вікна. Ображені супутниці кинули його та й пішли собі. Тим часом юнак продовжував суперечку, використовуючи далеко не літературні слова. Аж раптом обвинувачений підняв рушницю і без попередження вистрілив у молодика. Зважаючи на близьку відстань, постріл ледь не став фатальним – куля потрапила у груди. Зляканий 20-річний хлопчина побіг за дівчатами і, наздогнавши їх на вулиці, підняв футболку – біля серця було видно невеликий отвір, з якого струменіла кров. Одна зі студенток кинулася до таксі й попросила завезти їх до лікарні. Там пораненого негайно забрали до реанімації та прооперували.

Тим часом правоохоронці за описами знайшли квартиру «нічного стрільця» та вже під ранок затримали винуватця. Той категорично заперечив, що хотів убити молодика. Стверджував, що рушницю показав, аби налякати, а вже коли компанія забралася геть, згадав, що тиждень тому із пасинком вони їздили на природу і стріляли по мішенях, тож вирішив перевірити, чи гвинтівка заряджена. Та додав:

«Я маю дві судимості, тож якби хотів його вбити, то б уже втік, а не лягав спокійно спати».

Однак суд визнав рецидивіста винним у скоєнні умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 КК України) та засудив до 5 років позбавлення волі. Також частково задовольнив цивільний позов потерпілого та стягнув на його користь 100 тис. грн. моральної шкоди.

…Як не дивно, та у цій історії симпатизуєш обвинуваченому, та аж ніяк не потерпілому. Погодьтесь: мало приємного, коли весела компанія сидить у вас під вікнами і нема на то ради. Ось так дурний сміх призвів до біди.

Олена Густенко