Головна Новини У Тернополі запрацював «Великодній ярмарок»

У Тернополі запрацював «Великодній ярмарок»

Великодній ярмарок розпочав роботу у Тернополі 4 квітня. 36 стилізованих дерев’яних будиночків розмістили на бульварі Тараса Шевченка. Упродовж свят там можна буде скуштувати традиційні українські смаколики та придбати українські сувеніри. Свою продукцію відвідувачам пропонуватимуть львівські і тернопільські підприємці. Триватиме він до 15 квітня.

«Наша компанія вже 9 років займається організацією ярмарків в Україні, – розповіла співорганізатор заходу у Тернополі Ольга Гренюх, арт-директор компанії «Львівські ярмарки». – Віднедавна ми також представлені у Кракові на різдвяних та великодніх ярмарках. Насправді, ми давно хотіли потрапити у Тернопіль і реалізувати один з наших проектів. Знаковим є те, що наші підприємці зразу виявили інтерес до вашого міста тому, що ми бачимо динаміку з якою розвивається туристичний потенціал Тернополя. І зараз знайшли надійних партнерів з якими можемо співпрацювати, і сподіваюсь, великоднім ярмарком, почнемо тривалу співпрацю. На цей проект ми встановили 36 стилізованих дерев’яних будиночків, у яких будуть продаватися традиційні українські страви та сувеніри вітчизняного виробництва.».

У рамках Великоднього ярмарку проводитимуть і різноманітні спортивно-розважальні, мистецькі заходи.

«5-6 квітня біля пам’ятника Івану Франку відбудеться пленер митців з розписування великих писанок, – повідомив Тарас Ковальчук, директор туристично-інформаційного центру Тернополя. – 7 квітня зранку стартуємо з великоднього забігу на набережній ставу. Потім святимо великодні кошики, наступного дня їмо пасочки-ковбасочки і 9 квітня починаємо активно веселитися. О 14.30 біля Катедрального собору активна молодь проведе великодні гаївки «Зав’яжемо вінець». О 15.00 відбудеться концерт на Театральному майдані за участю переможця «Голосу країни» та інших гуртів. О 17.00 біля пам’ятника Франку пройдуть змагання на визначення найміцнішої крашанки. 10 квітня о 15.00 запрошуємо батьків і дітей на Театральний майдан на спортивні великодні забави. Там можна буде погратися, позмагатися, отримати подарунки, активно провести час. На наступні вихідні 14 квітня зранку знову бігаємо і зганяємо калорії, які набрали за свята, а ввечері запрошуємо на перший у місті нічний квест «Тернопільські потемки». Закриємо Великодній ярмарок 15 квітня.».

Програма Великоднього ярмарку 2018
Зміст заходу Термін проведення  Місце проведення
Відкриття Великоднього ярмарку 4 квітня Театральний майдан, бульвар Тараса Шевченка
Пленер серед мистецьких закладів міста «Розписуємо писанку» 5-6 квітня, (протягом дня) вул. Гетьмана Сагайдачного (поблизу пам’ятника Івана Франка)
Великодній забіг RunDay 7 квітня, 9.00 год. Набережна Тернопільського ставу
Великодні гаївки «Зав’яжемо вінець» 9 квітня, 14.30 год. біля Архикатедрального Собору
Святковий Великодній концерт 9 квітня, 15.00 год. Театральний майдан
Бої крашанок 9 квітня, 17.00 год. вул. Гетьмана Сагайдачного (поблизу пам’ятника Івана Франка)
Спортивні Великодні забави для батьків і дітей 10 квітня, 15.00 год. Театральний майдан
Великодній концерт легкої та популярної музики муніципального Галицького камерного оркестру 11 квітня, 18.00 год. Український Дім «Перемога»
Великодній забіг RunDay 14 квітня, 09.00 год. Набережна Тернопільського ставу
Нічний квест «Тернопільські Потемки» 14 квітня, 20.00 год. Центр Тернополя
Закриття Великоднього ярмарку 15 квітня, 15.00 год. Театральний Майдан бульвар Тараса Шевченка