Головна Новини У Тернополі закрили опікове відділення через недолугість

У Тернополі закрили опікове відділення через недолугість

Відділення опікової травми та пластичної хірургії у міській комунальній лікарні швидкої допомоги не буде. Натомість, при хірургічному відділенні буде опікова служба, до якої увійдуть усі спеціалісти, які працювали в опіковому. Також в лікарні залишили більше десятка ліжок для лікування хворих з опіками. До цього часу там було 25 ліжок. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету 18 січня.

«За розпорядженням міського голови на вимогу працівників опікового відділення, які виступили проти його ліквідації, була створена спеціальна комісія, – розповів Ростислав Левчук, начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення. – Комісія прийняла рішення все–таки ліквідувати опікове відділення, зберігши опікову службу, 10-15 ліжок у складі хірургічного відділення та всіх працівників. Рішення вивчене і виважене, підтверджене департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації. Знаю, що директор департаменту з цього приводу спілкувався з головою комітету ВРУ Ольгою Богомолець, тобто на всіх рівнях це питання узгоджене. Опікове відділення – це спеціалізована медична допомога, третій рівень надання допомоги, і він у всіх областях є у складі обласних закладів охорони здоров’я. Тернопільська облдержадміністрація вже виступила з ініціативою забрати опікові дитячі ліжка в обласну дитячу лікарню. А ми у лікарні швидкої допомоги зберігаємо 10-15 ліжок, залежно від потреби, і весь кваліфікований персонал.».

Ліквідувати відділення опікової травми запропонували через те, що воно належить до третинного рівня надання медичної допомоги, тобто обласного рівня. Відповідно, фінансувати його мають з обласного або державного бюджету. А лікарня швидкої допомоги є міським комунальним медичним закладом і фінансується з міського бюджету. Та наразі, усі конфліктні питання, за словами заступника міського голови Леоніда Бицюри, обговорені та усунуті. З керівником закладу обговорено розмежування хворих, які поступають в хірургію та опікову службу, виділені окремі палати для опікової травми, тож особливих проблем немає.