Головна Новини У Тернополі жителів двох будинків зливали нечистоти із септика просто у міський...

У Тернополі жителів двох будинків зливали нечистоти із септика просто у міський став (Фото)

Майже у центрі Тернополя мешканці двох приватних будинків, що на вулиці Липовій, зливають каналізаційні стоки у систему водовідводу. Вміст септика тече у Тернопільський став.

Про незаконні дії жителів приватних будинків до міської ради звернулися мешканці сусідньої юагатоповерхівки. На місце виїхали працівники муніципальної поліції, управління ЖКГ та громадські активісти. Факт несанкціонованих зливів септика підтвердили, пишуть Тернополяни

Голова громадської організації «Скеля» Андрій Обєщик розповідає, що згідно із правил благоустрою, септики у центральній частині міста заборонені. Зливи, які йдуть із цих будинків стікають у Тернопільський став.

 «В нас географічно так склалося що тернопільське озеро є найнижча точка в місті. І з цієї території, з центру і з Нового світу все, що збирається після дощу витікає в Тернопільський став. Тобто це все збирається і йде спершу в малу трубу, далі в більшу трубу і в сторону Тернопільського ставу», – каже голова ГО «Скеля» Андрій Об’єщик.

Мешканка одного із будинків каже, що власник її син. У нього є договори з КП «Тернопільводоканал», але конкретно про то нічого не знає.

У КП «Тернопільводоканалі» повідомили, що наразі триває розслідування і з’ясування причин проблеми.

Каналізаційні стоки є небезпечними тим, що в них містяться хімінчні речовини із миючих засобів, які шкодять ставу.

Збитки, які нанесли люди, скидаючи нечистоти у несанкціоноване місце підраховуватиме екологічна інспекція.