Головна Економіка У Тернополі живуть найбідніші пенсіонери країни

У Тернополі живуть найбідніші пенсіонери країни

За рік кількість українців на заслуженому відпочинку скоротилася на 300 тисяч осіб, це пов’язано в першу чергу з подіями на сході країни – на території т. зв. “республік” українські пенсії не виплачуються. При цьому середня пенсія на даний момент досягла всього 1828 гривень повідомляє Сегодня .

Найбільші пенсії, згідно з даними Пенсійного фонду, в Києві – 2408 гривень. Це пов’язано з високими середніми зарплатами в столиці. На другому місці Донецька область – 2102 гривні, а замикає трійку лідерів по рівню середньої пенсії Дніпропетровська область – 1949 гривень.

Найнижчі пенсії одержують жителі Тернопільської області – 1560 гривень. Середня пенсія нижча за 1700 гривень також у Чернівецькій, Хмельницькій, Херсонській, Закарпатській, Рівненській, Кіровоградській, Вінницькій та Волинській областях.

На даний момент в Україні пенсії вище 10,7 тис. гривень не призначаються за рішенням уряду. Однак, як розповідає старший науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко, судді, які вийдуть на пенсію в цьому році, обмеження “не вище 10,7 тис. на пенсії” не відчують – для них Конституційний суд цю норму скасував. Як пише на своїй сторінці в соцмережі нардеп Віктор Пинзеник, суддям Конституційного Суду на пенсії бідувати не доведеться. Так, пенсія “Служителів Феміди” – більше 200 тисяч гривень.

Середня пенсія судді, згідно з даними Пенсійного фонду – майже 22 тисячі гривень. Також на високі пенсії можуть розраховувати парламентарії – на даний момент середня пенсія нардепа досягає 15 тисяч гривень.