Головна Новини У Тернополі живе надиво талановита дитина, котра підкорює весь світ

У Тернополі живе надиво талановита дитина, котра підкорює весь світ

Учениця 7 класу Владислава Боцян здобула ряд перемог на міжнародних конкурсах у Польщі. У квітні цього року дівчинка взяла участь у ІІ міжнародному літературному конкурсі, який проходив у Любліні і був присвячений 700-літтю надання цьому місту Магдебурзького права. У конкурсі брали участь 169 осіб із різних країн світу. Владислава Боцян, яка представляла Україну, посіла перше місце.

“Треба було написати легенду про їхню місцевість. Я написала “Легенду про першого видавця легенд-оповідань з Любліна”. Здобула перше місце. Писала польською мовою, а анотації – також англійською і німецькою мовами. Не було дуже складно. Мені подобається вивчати різні мови. Вирішила брати участь у конкурсі, бо хотіла спробувати свої сили”, – каже Владислава Боцян. Дівчинка навчається у ТСШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов. У школі опановує англійську і німецьку, а вивчити польську мову їй допомагає бабуся.

У травні цього року Владислава здобула перемогу у двох конкурсах. 19 травня – у місті Новий Сонч (Польща). Для мультимедійного конкурсу тернополянка підготувала короткометражний фільм про героя Другої світової війни – військового льотчика Станіслава Скальського.

 “Я зробила мультимедію про пілота, який здобув визнання за переможну битву за Англію, який народився в Одесі”, – каже Владислава. Поглиблювати знання із всесвітньої історії та історії України Владиславі допомагає мама Наталія Боцян.

“Станіслав Скальський 5 років проживав на території Тернопільської області в Збаражі. До цього часу не було знайдено жодних підтверджуючих документів. Ми віднайшли в нашому архіві документи, де безпосередньо згадується 5 років, де він проживав”, – розповідає Наталія Боцян.

Ще одну перемогу Владислава здобула 22 травня у ХХХІІІ Міжнародному літературному конкурсі ім. Ванди Хотомської у місті Слупськ. Владислава написала легенду про слупських лелек і намалювала до праці 2 малюнки. Журі конкурсу визнало легенду тернополянки однією із найкращих серед майже 9000 робіт. “Горджуся здобутками своєї дочки. Вона не вперше бере участь у конкурсі, але цього року ми вийшли на вищий рівень”, – зізнається мама Владислави Наталія Боцян. – “У Слупську вийшла збірка всіх творів тих дітей, котрі є лауреатами цього конкурсу. Вони видали пам’ятну збірочку, де є праця й моєї дочки. Тут зазначено, в яких номінаціях вони брали участь і з яких країн світу здобули перемогу, а також їхні праці, здобутки в прозі та в поезії. Ми ще чекаємо таку ж із Любліна, нам надішлють збірочку”.

За інформацією UA Modna