Головна Новини У Тернополі дітям видавали паспорти і зарплату

У Тернополі дітям видавали паспорти і зарплату

8 липня 2017 року в Тернополі на центральній алеї гідропарку відбувся інтерактивний профорієнтаційний захід «Місто професій». Мета даного дійства полягає у тому, щоб дати можливість дітям різного віку спробувати свої сили в різних професіях, аби визначитись, ким стати в майбутньому.

Ініціатори заходу спробували максимально охопити різні професійні сфери: від фермера та продавця, до пожежника і кінолога. Загалом було відкрито близько 30-ти локацій.

На вході до імпровізованого містечка відвідувачі отримували своєрідні паспорти. За участь у майстер-класах від професіоналів і виконання певних завдань учасники отримували зарплатню у вигляді умовних грошей, а в «паспорті» – відповідну відмітку. Потім витратити «гроші» можна було в крамниці солодощів.

У Місті професій працювали пожежна станція, міліцейська дільниця, пункт надання першої медичної допомоги, лінгвістичний центр, криміналістична лабораторія, «фабрика» з виготовлення цукерок, кав’ярня, танц-пол, «магазини», ферма, студія телебачення, «пилорама», вітамінна «фабрика» та ін.

У локації МНС юні відвідувачі мали можливість побачити як працюють рятувальники з різними пневмоприладами, приміряти екіпірування при порятунку у воді чи у вогні, загасити «пожежу», разом з кінологами пройтися зі службовими собаками-рятувальниками та побачити вміння чотирилапих, дізнатися про дії психологів у надзвичайних ситуаціях та ін.

На фермі діти сортували овочі для годування різних тварин; у продуктовому магазині продавали смачну ковбаску: нарізали, пакували, важили, через касовий апарат видавали чек; а от у промисловому «супермаркеті» вчилися тонкощам викладки товару на полиці.

Фахівці з профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості також долучилися до цього яскравого дійства, розгорнувши у «Місті професій» мобільний центр профорієнтації. Для дітей різних вікових груп вони проводили рухливі ігри, давали різні інтелектуальні завдання: кросворди, загадки, ребуси, пазли; старшокласники проходили профдіагностичне тестування на визначення професійних нахилів та індивідуальних особливостей, а за підсумками тестів їм рекомендували яку професію обрати.

dcz.gov.ua