Головна Новини У Тернополі дитину з грипом В, у якої підозрювали коронавірус, госпіталізували до...

У Тернополі дитину з грипом В, у якої підозрювали коронавірус, госпіталізували до лікарні

итина, в якої 1-го березня підозрювали коронавірус, перебуває з грипом В у дитячій лікарні. Про це розповів епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев. За його словами, результати аналізів отримали 1-го березня о 20.30:

“У нас є система для того, щоб визначити, чи це грип А, чи це грип В, окрім того, в нас є тестсистема для визначення інших коронавірусів, які раніше циркулювали й циркулюють на нашій території, а також цілої низки інших вірусів, які викликають ГРВІ. Діємо методом виключення – спочатку досліджуємо на грип А чи В, потім, в разі негативного результату, досліджуємо на інші ГРВІ, в тому числі на банальний коронавірус, в разі отримання негативного результату на рівні Києва на СОVID-2019. Так як завершилося грипом В, то подільші дослідження вже не мають сенсу”, пише Суспільне

Дитину госпіталізували до інфекційного відділення, каже директор міської дитячої лікарні Андрій Артимович. За його словами, лікарі після отриманого виклику, працювали за алгоритмом, наданим Міністерством охорони здоров’я:

“Персонал спрацював ефективно, зразу було належним чином задіяно захисне спорядження, пацієнти були ізольовані до відповідного приміщення, яке передбачає безпеку”.

Завідувачка інфекційного відділення дитячої лікарні Ольга Дивоняк розповіла про стан дитини.

“Із позитивною динамікою від вчорашнього дня, трактується як середньої тяжкий. Паніки серед персоналу не було, ми навчалися, як ми маємо приймати хворого. Була надана вся необхідна допомога дитині”.

Заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко розповіла, що виклик від матері дитини віком 2,5 роки надійшов вчора о 14.30.

“Вони є жителі одного із приміських сіл Тернопільського району, що не входять до складу Тернопільської міської територіальної громади. Лікарем встановлено, що вони відпочивали в Іспанії, в Мадриді, і недавно повернулися. Мати скаржилася на гарячкування дитини, прояв симптомів нежиті, біль в горлі”.

У Тернополі діє цілодобова гаряча лінія, на яку можуть звертатися тернополяни, які повернулися з країн, де були випадки коронавірусу. Також Ольга Ярмоленко розповіла про профілактику цього вірусу.

“Мити руки, мити водою з милом, максимально – 10-15 разів. Не рекомендується проводити рукопотискання, тому що теж коронавірус може передаватися, інфекція може бути на руках, і передатися. В робочих приміщеннях часто проводити провітрювання приміщень, і застосовувати в прибираннях загальних коридорів дезсасоби. Культура має бути кашлю і культура чхання. Ні в якому разі не можна це робити в долоню, це робиться в серветку паперову, яку зразу ж утилізується, або в згин ліктя”.

За словами Ольги Ярмоленко, зараз в аптеках міста немає масок.

“Засоби індивідуального захисту, в першу чергу, потрібні медичним працівникам, які постійно працюють з хворими, і хворому потрібно. Міським головою підготовлено звернення до всіх власників аптек, які є на території тернопільської громади, їх є понад 700, звернення ми направили в п’ятницю, очікуємо в понеділок-вівторок, яка буде інформація, як будуть забезпечувати масками”.

Відомо:

В Україні не зареєстрували жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу – це дані Міністерства охорони здоров’я. За даними Всесвітньої оргазації охорони здоров’я, на 13-ту годину, зареєстрували 89 тисяч 197 випадків коронавірусу в понад 40-ка країнах світу. З них – 3 тисячі 48 летальні, видужало – 45 тисяч 150 осіб. В Європі найбільше випадків коронавірусу зафіксували в Італії – понад тисячу.