Головна Новини У Тернополі деякі ресторани та магазини працюватимуть під час повітряних тривог (Відео)

У Тернополі деякі ресторани та магазини працюватимуть під час повітряних тривог (Відео)

Кількість укриттів у Тернополі збільшать. Також у місті під час повітряних тривог зможуть працювати заклади громадського харчування і магазини, які мають безпечні укриття. Про це пише “Файне місто” з посиланням на брифінг Ради оборони Тернопільщини.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що наразі облаштовують укриття у житлових будинках. Всі ОСББ, управителі будинків мають зробити там порядок. Також у Тернополі під час повітряних тривог зможуть працювати заклади громадського харчування і магазини, які мають безпечні укриття для персоналу та відвідувачів.

На Раді оборони було прийнято рішення про збільшення місць, які слугуватимуть укриттями тернополян з 10.00 по 22.00 годину. Також визначено ряд осіб господарювання, це переважно заклади громадського харчування і магазини, чиї приміщення є безпечними для перебування під час сигналів повітряної небезпеки. Відповідно Радою оборони прийнято дозвіл, що їм дана можливі не зачиняться під час сигналу “ракетна небезпека” та продовжувати працювати. Більше того, будь-хто з мешканців, які проходять поряд, мають можливість зайти туди і сховатися в тому укритті, – зауважив мер.

Від сьогодні, 27 липня, наноситимуть нові укриття на інтерактивну карту міста. Там має зявитися 30 нових місць, де можна заховатися під час повітряної тривоги. Якщо сховище, нанесене на карту, закрите під час тривоги – телефонуйте на номер інформаційної лінії 067-009-15-40.

Додамо, що також сьогодні міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що нові укриття облаштують у різних мікрорайонах міста, зокрема і в центрі.

Інспекція захисних укриттів у Тернополі триває. Домовилися ще про 30 нових захисних укриттів у різних мікрорайонах міста. Наприклад, у центральному універмазі, театрі імені Тараса Шевченка та інших. Усі ці укриття будуть нанесені на інтерактивну карту захисних укриттів. Скористатися такими сховищами можна буде з 10 год. до 22 год., – повідомив мер.

До слова, на брифінгу також повідомляли, що Тернопільщиною їздитиме військова техніка. Людей просять не лякатися та ні в якому разі не робити фото чи відео і публікувати у соцмережах.