Головна Новини У Тернополі деяких власників приватних будинків штрафуватимуть

У Тернополі деяких власників приватних будинків штрафуватимуть

Працівниками управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради за участю інспекторів КП «Тернопільводоканал» проводяться рейди щодо підключення споживачів-власників приватних будинків до мереж централізованого водовідведення або укладення договорів на вивіз рідких побутових відходів у Тернополі.

За останні два місяці вже проведено рейди на вулицях мікрорайону Кутківці, Бережанській, Білогірській, Львівській, Новий Світ. У результаті було оформлено 24 адміністративних протоколи за ст. 152 КУпАП та надано 53 приписи про усунення порушень законодавства, з яких 80% – виконано.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про відходи» та у відповідності до п.3.1.1.Правил благоустрою міста Тернополя, підприємства, установи та організацій, незалежно від форми власності, фізичні особи-підприємці, громадяни та інші юридичні особи зобов’язано укладати зі спеціалізованими підприємствами договори на вивезення побутових відходів. За вказане порушення законодавством передбачено санкцію у виді штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360грн), пише Погляд.