Головна Новини У Тернополі гідно відсвяткують перший день БезВізу

У Тернополі гідно відсвяткують перший день БезВізу

10-11 червня в Україні відбудеться низка заходів до відзначення БезВізу. Урочистості, присвячені першому дню дії безвізового режиму України з ЄС, відбудуться у Тернополі.
Тернополян та гостей міста запрошують 10 червня на Театральний майдан містао 17 год. Їх чекають виступи мистецьких колективів, спортивні змагання тощо.

«Як відомо, 11 травня цього року Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для України. 17 травня у будинку Європарламенту у Страсбурзі відбулася урочиста церемонія підписання документу про безвіз для України. А у ніч з 10 на 11 червня 2017 року рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму набуває чинності. Запрошуємо всіх спільно відсвяткувати цю чудову подію», – коментують в Управлінні міжнародного співробітництва та фандрайзингу облдержадміністрації.

Нагадаємо, що з 11 червня громадяни України можуть перетинати кордон з країнами ЄС без оформлення візи. Безвізовий режим дозволяє українцям перебувати на території країн Європейського Союзу не більше 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Він дає право на відвідування культурних та спортивних заходів, журналістські подорожі, короткострокове навчання та обмін досвідом, поїздки на лікування та ін.