Головна Новини У Тернополі горів торгово-розважальний центр (фото)

У Тернополі горів торгово-розважальний центр (фото)

27 січня о 11:40 до оперативно-диспетчерської служби Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу на території торгового центру «Орнава», на вул.Живова в м.Тернопіль.

До місця було негайно направлено пожежно-рятувальні підрозділи Тернопільського гарнізону за підвищеним номером виклику. Всього задіяно 8 одиниць техніки та 32 чол. особового складу.

Розвідкою, проведеною на місці події встановлено, що пожежа виникла в одному з підсобних приміщень, на першому поверсі будівлі. На момент прибуття рятувальників її площа становила близько 5 м.кв. Горіння супроводжувалось значним задимленням, також існувала загроза подальшого поширення полум’я.

Рятувальники спрямували всі сили та засоби на боротьбу з вогнем і вже невдовзі, о 12:05, пожежу було локалізовано, а о 12:15 її вдалось повністю ліквідувати. На місці події працювали 3 ланки газодимозахисної служби. Керував гасінням пожежі заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький.

Слід відзначити, що об’єкт, на якому сталася надзвичайна подія, обладнаний системами пожежної сигналізації, автоматичного пожежогасіння та оповіщення людей про пожежу. Завдяки сукупності даних інженерно-технічних засобів вдалось мінімізувати наслідки пожежі, уникнути значних матеріальних втрат, а також запобігти травмуванню та загибелі людей. Адже про загорання негайно дізнались рятувальники, які оперативно вжили всіх необхідних заходів для її ліквідації. Також своєчасне оповіщення відвідувачів та персоналу торгового центру, сприяло швидкій та організованій евакуації людей з будівлі. Загалом, із задимлених приміщень на свіже повітря виведено близько 150 чол.

Під час гасіння врятовано будівлю торгового центру та чимало матеріальних цінностей. На місці пожежі загиблих та травмованих не виявлено. Обставини виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.