Головна Новини У Тернополі в школах вводять новий предмет “Основи сім’ї”

У Тернополі в школах вводять новий предмет “Основи сім’ї”

Уже від початку нового навчального року у тернопільських школах (10-11 класи) та закладах професійно-технічної освіти буде викладатися новий предмет «Основи сім’ї». Порядок впровадження програми було затверджено на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради.

Основною метою навчальної програми є особистісний розвиток учнів, формування у них життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї та батьківства; підвищення цінності любові як базового почуття, що сприяє розбудові гармонійних сімейних (чоловічо-жіночих і дитячо-батьківських) стосунків.

Даний предмет у закладах загальної середньої та професійно-технічної освіти буде викладатися факультативно, передбачено 70 год. навчального часу по 0,5 год. на тиждень.

«Ми впроваджуємо такиу програму у закладах загальної середньої та пофесійно-технічної освіти, враховуючи численні звернення тернополян та християнських організацій. Уже незабаром розпочнеться підготовка вчителів, які будуть викладати даний предмет, – зазначає міський голова Сергій Надал. – До викладання програми будуть залучені вчителі з великим педагогічним та життєвим досвідом, які зможуть передавати учням сімейні і життєві цінності».

Зазначимо, що підручники для проведення повноцінного навчального процесу уже є в наявності, і уже з наступного місяця експерти-методисти розпочнуть цикл навчань для педагогів. Кожна школа може подавати кандидатури вчителів на проходження навчання, і згодом вони пройдуть відбір до викладання даного предмету.

Ознайомитися з Положенням варовадження програми «Основи сім’ї» можна тут.