Головна Новини У Тернополі в дитячому садочку спалах гострої кишкової інфекції

У Тернополі в дитячому садочку спалах гострої кишкової інфекції

До ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» станом на 14.00.год 12.07.2019 року надійшли термінові повідомлення про випадки гострої кишкової інфекції у вихованців одного з ДНЗ м. Тернополя.
У ході епідрозслідування з’ясовано, що розлади стану здоров’я дітей різних груп розпочалися приблизно з 15.50 год. 11.07.2019 року.
Фахівцями ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» підозрюються в якості факторів, що викликали захворювання, окремі харчові продукти. Для підтвердження та з’ясування ймовірних факторів та встановлення етіологічної причини проведено відбір харчових проб на бактеріологічне та вірусологічне дослідження.
Запропонований комплекс протиепідемічних заходів.
На жаль, змушені в чергове констатувати про не обґрунтоване та безпідставне втручання спеціалістів Держпродспоживслужби в роботу лікарів-епідеміологів та лікарів – гігієністів.
Які вчиняли перешкоди у відборі добових проб, заявляючи, що дослідження будуть проводитись на базі ветеринарної лабораторії.
Вважаємо такі дії продиктовані бажанням вчергове прикрити не доопрацювання в профілактичній роботі Держпродспоживслужби.
Про подальший хід епідрозслідування ми будемо надавати додаткову інформацію.